Jedilna čokolada

Jedilna čokolada vsebuje večji delež kakava, zato ima tudi manjši delež sladkorja. Ne vsebuje veliko maščob in ima gladko teksturo. Narejena je iz majhne količine naravnih sestavin. Je zelo uporabna sestavina v kuhinji. Kot samo pa je ne moremo jesti, saj ima zelo nenavaden in specifičen okus. Jedilna čokolada ima rahlo grenak okus. Ne vsebuje kakavovega masla, tako kot ostale vrste. Njen čar je v tem, da lahko z njo vsako sladico naredimo bolj elegantno in prefinjeno in ji s tem izboljšamo okus. Jedilna čokolada kot sama pa se uporablja tudi pri dieti, ki se imenuje presnovna dieta, dieta Združenih narodov ali trimesečna dieta. Spomočjo takšne diete lahko shujšamo za 20 kilogramov v samo 3 mesecih. Jedilna oziroma čokolada za kuhanje je glavna sestavina v slaščičarstvu in tudi zelo pomembna pri Sacher torti, ki pa jo tudi vsi poznamo.

13401226_587034994791214_127991533_n

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja