Čokolada v prahu se uporablja z različne posipe pri sladicah. Naprimer pri tortah, piškotih, ruladah, napitkih, pecivu. Je nadvse praktična izbira, ko recept vsebuje dodatek čokolade že pri pripravi testa. Ker ima priročno obliko jo lahko preprosto dodajamo sestvinam brez dodatnega dela.
7dl | Sladka smetana |
1 kos | Želatina – v prahu |
2 žlici | Sladkor – beli |
1 kos | Vanilijev sladkor |
12 kosov | Piškoti |
3 žlice | Lešniki |
1 žlica | Rum |
Čokolada v prahu |
V posodi stepemo sladko smetano, želatino v prahu, sladkor in vanilijev sladkor.Lešnikove piškote nadrobimo, k njim primešamo sesekljane lešnike in rum.Piškotno maso razdelimo po skodelicah in nanjo razporedimo smetano.Skodelice za nekaj ur postavimo v hladilnik.Po kremi potresemo čokolado v prahu.