Čokolada v prahu

Čokolada v prahu se uporablja z različne posipe pri sladicah. Naprimer pri tortah, piškotih, ruladah, napitkih, pecivu. Je nadvse praktična izbira, ko recept vsebuje dodatek čokolade že pri pripravi testa. Ker ima priročno obliko jo lahko preprosto dodajamo sestvinam brez dodatnega dela.

7dl Sladka smetana
1 kos Želatina – v prahu
2 žlici Sladkor – beli
1 kos Vanilijev sladkor
12 kosov Piškoti
3 žlice Lešniki
1 žlica Rum
Čokolada v prahu

V posodi stepemo sladko smetano, želatino v prahu, sladkor in vanilijev sladkor.Lešnikove piškote nadrobimo, k njim primešamo sesekljane lešnike in rum.Piškotno maso razdelimo po skodelicah in nanjo razporedimo smetano.Skodelice za nekaj ur postavimo v hladilnik.Po kremi potresemo čokolado v prahu.

images

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja